Bitmeyen hatalar, bir türlü alınamayan dersler...

13 Haziran 2010 Pazar





Hayatımın farklı dönemlerinde bazı yanlış yerlerde takılmış kalmıştım. Şimdi yanlış diyorum ama o zaman için olabilecek en doğru yerlerdi oralar. Başka bir yerde olmam mümkün değildi. Şimdi durup geçmişe baktığımda yaptığım tek şeyin kendime zarar vermek olduğunu görüyorum.

Nefret edilmesine rağmen uzun zaman boyunca hayatımdan atmadığım insanlar, hak etmemesine rağmen çok fazla değer verilen ve o süreçte beni fazlasıyla yıpratan başka insanlar...

Ne oldu sonra?

İnsanlar hatalarından ders alıyor gerçekten ama her defasında yeni hatalar yapıyor, yani yine hata yine hata.

Bir de ben ders alma konusunu pek beceremiyor gibiyim. Sobaya elini değdirip yakan ve bir daha sobaya dokunmayan o meşhur çocuk var ya hani, o benden daha başarılı. Ben sobaya bir daha dokunmamak yerine sobayı çöpe atıyorum. Yetmiyor, sobanın yerini tutabilecek her ne varsa hepsini toplayıp uzaklaştırıyorum çevremden. O yüzden sanırım ders almak değil benimki. İsim veremediğim bir şey.

Kaç kez hata yapar insan işleri tamamen yoluna koyana kadar?
İşler tamamen yoluna girer mi peki?
Ben de bir gün saçmalamayı keser miyim mesela?

...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

"ve bir daha sobaya dokunmayan o meşhur çocuk var ya hani, o benden daha başarılı."
Kendine böyle şeyler söylememelisin. Hatalarını sayıp onları kutsamayı bırak. Geçti gitti...


İnsanlara değer vermek zayıflık değil ki...

(Davulun sesini uzaktan duyan biri)

Sazan dedi ki...

Aman diyim saçmalamayı kesme, saçmalayınca daha bir biz oluyoruz bence. Yakın zamanda çok çok hata yapan, yeni yeni hayatını toparlayan ben inanıyorum ki yeni hatalar yolda :) Ama ikinci soruna cevabım evet; işler yoluna girer, öyle de güzel girer ki hem de. İnan önce, ben hiç vazgeçmedim inanmaktan.

Sevgiyle kal...

Silent Traveller dedi ki...

Hata yapmayan insan tanıyor musunuz? Cevabınız evetse, onların muhakkak gizledikleri şeyler vardır. İnsan hataları sayesinde insandır zaten.Mükemmellik sadece Allah'a özgü birşeydir. Zaten bu yüzden sevgi diye bir şey var.Karşsınıdakini her yönüyle,günahıyla sevabıyla
kabullenmek.