Couchsurfing

16 Mart 2009 Pazartesi

Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır süregelen sessizliğimi yeni öğrendiğim ve geç öğrendiğimden dolayı çok pişman olduğum bir sitenin tanıtımıyla bozacağım.
Ben şahsen ki tanıyanlar da beni bilirler yeni insanlarla tanışmaya bayılan yeri geldimi evinde ağırlayan yeri geldimi de kendi dolaşan bir insanım. Kuzenimin vasıtasıyla yunanlı bir kız arkadaşla tanıştım sevgili sLn ve e. d de bilirler :). Kuzenim de o arkadaşla bu bahsedeceğim sitede tanışmış,şöyle ki;

www.couchsurfing.com
adlı site size yurt dışına çıktığınızda kalacak yer bulma imkanı ya da ülkemize gelen arkadaşlara kalacak yer yani bir "couch" sağlama imkanı veriyor.
Siteye üye olduğunuzda karşılayabileceğiniz düzeyde bir seçeneği seçiyorsunuz. Mesela kimseyi evinizde barındırmak istemiyorsunuz ama ülkemize yeni gelen birine İstanbul'u gezdirmek ya da hoşsohpet muhabbet olsun diyerek birlikte bir kahve içmek istiyorsunuz. Bu da mümkündür sadece bu seçeneği işaretleyip yeni gelen insanlarla, farklı kültürlerle vs dışarıda da tanışabilirsiniz.
Yok eğer yalnız yaşıyorum evimde yatacak fazladan bir yerim de var hem bana da birkaç gün arkadaş olur derseniz seçeneği ona göre işaretleyip size uygun bir zamanda gelecek konuklarınızı ağırlayabiliyorsunuz.

Ben bu siteyi çok sevdim hatta o kadar pişmanım ki keşke Avrupa turuna çıkmadan önce öğrenseymişim. Hem gereksiz masraf yapmamış olur hem de yeni yeni ve daha fazla insanla tanışma imkanı bulurdum.
Dediğim gibi çok faydalı ve eğlenceli bir site. Eğer imkanınız varsa bir bakın derim :)..

www.couchsurfing.com

4 yorum:

erspek dedi ki...

bende bende bende :)

Dilara TAN dedi ki...

sen de buyur=)

Besimi dedi ki...

değişik bi fikir. ne türde servisler önerdiklerine yakından göz atıcam...
teşekkürler site için..

Dilara TAN dedi ki...

rica ederim ne demek. Bana çok faydalı geldi gezmeyi gezdirmeyi seviyorsan süper =)