Yankıya cevap

13 Ocak 2009 Salı

Bir garip hissediyorum bugün. Bir kaç gün önce eline en sevdiği oyuncağını verdiğiniz bir bebeğin elinden alın bakalım o oyuncağı. İşte benim de elimden alınmış en sevdiğim, çığlığı basasım var avazım çıktığı kadar. Tekrar kavuşmam için beş ay kadar beklemem gerekecek.

Okul yolu çok uzun geldi bugün bana gerçi zaten dersim yok ama gene de evden çıkasım yok. Haftaya başlayan sınavlar umrumda değil,kuş gibi hafifim. Pişman olacağım şeyler yapıyorum daha doğrusu " hiç birşey yapmamak"tan dolayı pişman olacağımı biliyorum.

Elimde bir tshirt, sevilenin kokusu sinmiş üzerine, kulağımda en güzel melodiler beraberken dinlenen ve fotoğraflar var ekranımda yan yana, kafa kafaya çekilen. Saatler geçemek bilmez, kitabı okusan da anlamazsın. Biri sana seslenir yan odadan ama duyduğun ses gelir en derin kuyudan, umursamazsın.

Hayat çok şey öğretiyor bana. Yürümeye başladım derken bir bakıyorum emekliyorum. "Bağlanmak" duygusu ve "çok sevmek" bir duvar örüyormuş etrafına, yıkılması çok zor. Keşkeler gelip geçerken gözünün önünden asıl önemli olanın yapamadıkların değil onunlayken yaptıklarınmış bunu anlıyorsun.

Şimdi elimde bir kitap var; zaman zaman baştan sona okuduğum ya da sevdiğim yerlerden alıntılar yaptığım bir kitap. Aslında ona vermek için özellikle almıştım aynısından bir tane daha ama unuttum yanımda götürmeyi. Mutsuzluk anında umut veren bir kitap bu bakın benim için ne demiş;

-Günaydın dedi yine de.
-Günaydın...Günaydın...Günaydın, diye yanıt verdi yankı.
-Kimsiniz? diye sordu Küçük Prens.
-Kimsiniz...Kimsiniz...Kimsiniz, diye yanıt verdi yankı.
-Dostum olun,yalnızım,dedi Küçük Prens.
................

4 yorum:

Selin dedi ki...

Gelecek canım, onu biliyorsun en azından.. Geleceğini bildiğin birini beklemek bile güzeldir bazen, o zaman daha iyi anlarsın senin için neler ifade ettiğini...

Dilara TAN dedi ki...

Gelicek gelicek gelicek az kaldı az kaldı az kaldı :). Öyle diye diye geçirmeye çalışıyorum canım zamanı.

aahmetcelebii dedi ki...

Geçmiyor bilirim, geçmedikçe büyüyor gözünde. Herşeyi zorlaştırıyor bir de..

Dilara TAN dedi ki...

@aahmetcelebii

hem de ne zorlaşmak. Siz asker olan taraf oluyorsunuz herşey sizin çin çok daha zor aslında...