aşk arıyor, aşk

2 Kasım 2008 Pazar

Üniversite birinci sınıftayız o zamanlar, fakülteye ilk geçtiğimiz yıl yani. Hazırlıktayken fakülteye geçmek çok fantastik bir şey gibi gelirdi. Fakültede 3. senemizi bitirdik hâlâ bir ilginçliğini görmedik, neyse...

Okuma dersine gelen manyak bir hocamız var, hani şu yaşının insanı olmayanlardan biri. Geçen yıl emekli oldu, yaşını aşağı yukarı tahmin edebilirsiniz sanırım buradan. 50'li yaşlarda olduğunu sanıyorum. 5o'li yaşlardaki bu insan elini eteğini çekmemiş hiçbir şeyden ama. Aşk arıyor durmadan kendine mesela :) Dümdüz oje görüntüsünden hoşlanmazmış, ilginç şekiller yapıyor parmaklarına, saçlarına rengarenk tokalar takıyor, hatta yanılmıyorsam bir gün kalpli tokalar takmıştı... Bütün hocalarımız eğitimle ilgili kitaplar yazarken o şiir kitapları yazmış. Birinin ismi pek manidar: "Ben Dünyalı Değilim".

Okuma dersinde bize getirdiği bütün okuma parçaları aşkla ilgili... Okuduklarımız yüzünden bunalıma sürükleniyoruz tabi. Eh hocamızdaki yaşama sevincinin ve umudun yarısı bile bizde yok ki!..

Bir sevgilisi olduğu iddia ediliyor, 3o'lu yaşlardaymış, okuldan sonra gelip motosikletiyle alırmış bizimkini. Hiçbirimiz görmedik aslında, ama öğrenci milletiyiz işte, böyle bir şey duymuşuz peşini bırakır mıyız hiç..

Günlerden bir gün derste sıkıntıdan patlama aşamasına geldiğimiz anlardan birinde resmetmiş e.d hocamızı ve genç motosikletliyi :)

Buyrun:


Emekli oldu gitti işte, dün Kadıköy'de gördüm koştura koştura dolaşıyordu yine. Önce bir tarafa giderken gördüm, sonra bir baktım karşıma çıktı yine. Ondaki enerjinin yarısı bile bende yok. (yaş farkımıza rağmen hem de)
Maşallah diyelim.

2 yorum:

e.d dedi ki...

selinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...!

Selin dedi ki...

efendim :s