Schhh

12 Ekim 2008 Pazar

Schweppes kısa film festivali tanıtımlarını tv reklamlarından görmüş olabilirsiniz, filmleri http://www.schhh.com.tr/ adresinden izleyebilirsiniz ;)


Şu an 3 tane film var izleyebildiğimiz, 2 tane de yolda.

İlk filmimiz "Consequence",  yönetmeni Noah Marshall. İspanya yapımı bir kısa film. Ben beğendim.

İkinci filmimiz "Magnifique" yönetmeni James Pilkington. Fransız yapımı, türü komedi. İzlediğim 3 film içinde en az beğendiğim bu oldu. Fransızlar başka bir konu üzerine bir şey yaptıklarında ben şaşkınlıkla izliyorum, çoğunlukla da yapmıyorlar zaten. Zamanında okuduğum bir kitapta Eiffel kulesini kastederek fransızların kendilerini temsil etmesi için dev bir penis seçmelerinin ne kadar manidar olduğundan bahsedilmişti. Hak vermemek imkansız... (hangi kitap olduğunu sanırım hatırlıyorum ama emin değilim, ünlü biri söylemiştir de kitapta alıntı yapılmıştır belki, şu an anımsayamıyorum.. Yanlış bilgi vermeyeyim ama cümlenin içeriği buna benzer bir şeydi.)

Üçüncü filmimiz "Jet Black". Kezia Barnett'in yönettiği kısa filmin türü suç-cinayet. En çok bunu beğendiğimi söyleyebilirim tereddütsüz ;) 

Yakında izlemeye başlayacağımız 2 filmden ilki "signs", türü romantik-komedi. Romantik komedilerle bir süredir aram iyi değil ama ismi bile gel izle diyor bana 8-) "işaretler" 
Bazen tek ihtiyacımız olan bir işaretmiş...

Diğer filmimizse "The collector", Melanie Bridge'in yönettiği bir sessiz film. Türü dram. Konusu da hoş göründü bana ;)

İyi seyirler :))

0 yorum: