Polonya anıları devam...

19 Ekim 2008 Pazar

Bir önceki yazımda Krakow'daki anılarımdan bahsetmiştim. Oradan birkaç foto paylaşmak isterdim ama Krakow'da malesef fazla fotom yok. Polonya'nın genelinden bir kaç fotoyu paylaşacağım:) (İstek üzerinedir. Gezdim gördüm gösteriyorumcu değilim O_o. Öyle gibi görünse de...)

Şöyle başlayalım;



ilk foto Krakow'dan... Elimde fazla foto olmadığını söylemiştim o yüzden elimdekiyle idare edin:) Krakow meydan..(old town).








Yukarıdaki iki foto ise Varşova'dan. İlkinde gene old town'da ben.

Bu sefer Polonya'nın merkezine doğru iniyoruz bu sefer ismini unuttuğum bir kasabada göl kenarında bir evdeyiz bir haftalığına.Bölgedeki evlerin tamamı ağaç ev ve çoğunluk çatılar neredeyse yere kadar iniyor. Cennetten bir köşe işte buyrun fotolar;



Son olarak Zakopane adı verilen dağllık bölgede hatta ve hatta dağın tepesinde bir otelde kalıyoruz. Buradaki anılarım Krakow'dakiler kadar unutlmaz ve yaşanılacak cinsten.



Bu yukarıdaki iki foto tatilimin en güzel günlerinden 4ünü geçirdiğim yerlerin fotoları:).
ilk yer Zakopane'de kaldığımız otel. Bomboştu biz ikinci müşteriydik ve bu yer dağın en tepesinde, etrafında yapı yok ve muhteşem bir manzaraya sahip (özellikle geceleri).
alttaki mekan ise otelimize bir kaç adım uzaklıkltaki yerel pub. Ah ahh nasıl da hatırladım şimdi...

Kaldığımız yerde turist pek yoktu. Genellikler yerel halk ve kafa dinlemeye gelen ortayaş üstü insanlar vardı. Her sabah kahvaltıdan sonra uzunca bir yürüyüşe çıkar öğlene doğru otelimize döner iyi bir uyku çekip akşam üstü balkonda otururduk. Müzik dinleyip birşeyler yudumladıktan sonra gecenin ortaya çıkardığı muhteşem gökyüzünü beklerdik. Saat gece 22.00 olduğunda bu bahsettiğim pub'a gider biralarını yudumlayıp yöresel müziklerle dans eden insanların arasına katılırdık. Neredeyse hayatımda gördüğüm en neşeli insanladı:). Yaşlı genç farketmez herkes biraları elinde bağıra bağıra muhabbet eder,muhabbet sessizliğe geçtiğinde de müzik açılır dans ederlerdi. Gece yaklaşık 02.30'a kadar süren bu rutin eğlenceye daha önce de bahsettiğim o muhteşem gök yüzü eşlik ederdi.

Aslında orası sevgiliyle gidilip romantizm yapılacak mekanlar arasında baş sırayı çekiyor kanımca. Fakat şartlar öyle el verdiğinden sevgili dostumla yalnızları oynadık:). Huzurun,neşenin ve hüznün tadını o şekilde de alabildiğimizden, sevdiğin biriyle orada geçireceğin zamanın tadını düşünemiyorum bile.

Polonya'ya tekrar gitmek istiyorum. Yalnız,grupla,sevgiliyle,dostla farketmez. Ama tadı hala damağımda... Gdansk ziyaretimden de daha sonra bahsederim artık bugünlük bu kadar yeter..:)

Umarım birgün sevilenle beraber herkes aynı duyguları yaşar...

5 yorum:

Selin dedi ki...

ne güzel dualar ediyor yazar kişisi böyle :D aminnnn dememek olmaz :p
paylaş kızım fotoğraflarını :D ben istanbulun her bir köşesinde çektiğim fotoğrafların nerelerde olduğunu bulsam ben bile paylaşacağım, o kadar yani :p seviyorum fotoğraflara bakmayı, çekmeyi, her bi şeyi :D

Dilara TAN dedi ki...

Sen de paylaş canım:D ben de paylaşırım daha zamanla hayvanlık olmasın :)... Dualarım kabul olur inşallah:D amin. :p

Besimi dedi ki...

hoş yazılmış satırlarla polonya esintilerini hissettirdiğin için tekrardan eyvallah :) zakopane'nin methini az dinlemedim. polonya'nın en büyük kayak merkezi yanılmıyorsam. hele bir de Gdans'tan da varsa mutlaka onları da ilave etmelisin paylaşım ortamına :) gdansk'ın insanlarının diğer Lehlerden çok farklı olduğunu duymuştum. ama zaten denize yakın insanlar kara insanlarından ayrılır ya...

Dilara TAN dedi ki...

Zakopane evet polonya'nın en büyük kayak merkezi:) Kışın başka güzelmiş tabii ama ben temmuzda gittiğim için yeşil renginde oradaydım:). Gdansk da çok güzeldi insanlarıyla pek muhattam olamadım ama çoğunluk vaktimi sahilde geçirdim:). Gerçekten güzeldi. Fotoları paylaşacağım en kısa zamanda takipte ol:p ayrıca tekrar tekrar teşekkürler..:)

Besimi dedi ki...

takipteyiz bekliyoruz :) teşekkürler benden.