Nasıl bir başlık seçsem bilemedim.

5 Ekim 2008 Pazar

Efenim genelleme yapıp bütün erkekler böyle diyemeyiz tabi ama bazıları ayı olup kızları rahatsız etsinler diye gönderilmişler sanki dünyaya!

Türkiye'nin en modern şehrinde yaşıyoruz güya, Galata Köprüsü'nün en yoğun olduğu saatlerden birinde önce 3 salak yol boyu arkamızdan gelip laf atıyor, gerilerinde kalıyoruz bulaşmak istemediğimiz için, yol kenarında bekleyip tekrar peşimize takılıyorlar, kalabalığa girince ayrı düşüyoruz pek sevgili sapıklarımızdan, bir da bakıyoruz karşıdan sırıtarak gelen 3 yeni sapık!

İstiklal'de cep telefonuyla dolaşıp çekim yapanlar var, yürürken yolu çekiyor, yanından etekli bir kız geçince telefon kızın bacaklarına çevriliyor, kız gözden kaybolana kadar kayıda devam. Sonra yeni bir kız beklemeye başlanıyor.

Günlerden bir gün diğer yazar kişimiz e.d'yle oturmuş yemek yiyoruz, mekan Barışarock. Arka masadaki manyak oturmuş fotoğrafımızı çekiyor.

Ee noldu? Ne yapacaksın onları? Çektin de başın göğe mi erdi? Hayır işin tuhaf tarafı her taraf giyinmeyi unutmuş kızlarla dolu. Bizse fazla açık giyinmeyi sevmeyen insanlarız. Onları çekse bir derece anlayacağım psikolojisini, "Sapık iştee, kol-bacak görmeye dayanamıyor" diye.

Aynı ortamda "ee öyle durup konser izlemeye mi geldiniz, hadi birlikte takılalım" da dendi bu bahsi geçen şahsiyetlere.. Festivalin bitiriliş sebebinin tamamen bu festivalin neden yapıldığını anlayamayan armutlar olduğuna da inanıyorum zaten ben. "Kız bulma" mekanı olsun diye yapmıyorlar adamlar festivali di mi?

20 yaşını geçmiş, çoktan reşit olmuş insanların hâlâ yolda yürüyen kızlara laf atmaktan ne keyif aldığını inanın aklım almıyor.

Diyorum ya bir de deriz ki İstanbul en modern şehrimiz, şöyle böyle... En modern şehrimizde durum böyleyse, gayet normal yoluna giden insanlara huzur vermiyorsa bazı erkek kişileri (erkek?) inanın modern olmayan şehir diye düşündüğümüz yerleri hâyâl bile edemiyorum. 

Sabahın 7'sinde ben yolumu zor görürken adam karşıdan kız geldiğini görüp laf atıyor yaa, nasıl bir gelişmişse algıları... Bir sabah tebrik edeceğim bir tanesini, gerçekten hak ediyorlar yani.

Yazık yaa valla yazık.. Eğitimsizlik desem değil, bu bünyeler Marmara Üniversitesi sınırları dahilinde de laf atan kırolar gördü çünkü. Ne desem bilmiyorum. Akıl eksikliği herhalde...

Yazının anlam ve önemine uygun bir de fotoğraf ekleyelim, ne derece gerçek bilmiyorum ama... Gerçek olduğunu hissediyorum.


9 yorum:

Dilara TAN dedi ki...

Canım sadece etiketlerin bile özetlemiş bu yazıyı :D. Ben de ne tacizlere ugradıydım otobbusten kovduracak kadar sapsızları... Gerçekten çok ökzüler var.

Selin dedi ki...

sabah otobüsün en boş olduğu saatlerde (10 kişi falandık otobüste.) gayet düzgün görünen bir adamın oturduğu koltukta ne yaptığını gördüğüm günden beri hem otobüslerde insanlara şüpheyle yaklaşıyorum, hem de sağa sola dokunmaktan tiksiniyorum. ayrıca 19F diyince hoş olmayan şeyler de düşünüyorum onun yüzünden :D adama baksan gayet normal dersin, akli dengesi bozuk falan olsa eyvallah ama o da değil. nasıl bir dünyada yaşıyoruz aklım almıyor bazen...

Dilara TAN dedi ki...

inanırım canım ki ben de buraya yazamayacağım bir çok şey gördüm zamanında bir de çocukken yaa ruh halim nasıl yerinde hayret:p erkeklerden tiksinmem gerekiyor aslında :?

Adsız dedi ki...

açlık ve tatminsizlik sanki..

Adsız dedi ki...

Açlık var, evet. Hala bir çok kız kolsun, kısa kollu bile giyemiyor ayıp diye. Bir namus kavgası sürüp gidiyor. Bir kıza şöyle gözucuyla bakmak bile ayıp kimi zaman (bakmaktan kastım "kesmek" değil, sıradan bir şey). Geçtiğimiz yıllarda hala karma eğitimi tartışanlar vardı..
Dizden bileğe kadar çıplak bir çift bacak öyle mahrem ve sakınılmış ki, belli bir sosyal, kültürel seviyeye ulaşamamış adamlarda açlık yaratıyor. Bazıları için bir çift bacak görmek pek de sıradan bir şey değil. O adamların kısa bir etek giyen tek bir arkadaşları bile yoktur bence. Mahremiyetin getirdiği ayıplarla bastırılan duygular da böyle çirkin bir şekilde dışavuruluyor tabi..

itiraf: güzel bir kız görsem (yüz güzelliğinden bahsediyorum) şöyle bir bakarım ben de..

Selin dedi ki...

güzel bulduğun herhangi bir şeye bakmak farklı, rahatsız etmek farklı ama ;)

Adsız dedi ki...

Onlar da bacakları güzel buluyorlardır belki ayırdetmeksizin (:

Adsız dedi ki...

Onlar da bacakları güzel buluyorlardır belki ayırdetmeksizin (:

Selin dedi ki...

onlar bakmakla kalmıyor ki rahatsız ediyor, video çekiyor, fotoğraf çekiyor, laf atıyor, onu yapıyor bunu yapıyor... o eteği giyiyorsan birilerinin bakmasını zaten göze alıyorsun demektir, göze alamıyorsan da giymiyorsun :) Evden çıkarken t-shirtümün kolunu, yakasını vs. 40 kez kontrol etmekten sıkılıyorum ki yazıda da bahsettiğim gibi açık giymeyi de seven bir insan değilim. İnsanların hareketlerinden rahatsız olduğum için askılı herhangi bişey giymiyorum mesela. hele yalnız yürüyorsanız bir dünya insan bişeyler söylüyor. bakma konusunda yapılacak birşey bulamıyoruz ve kabulleniyoruz galiba ama rahatsız etmek gerçekten iğrenç..