mimli bayram girdisi :P

2 Ekim 2008 Perşembe

"Bayramdan beklentiler" demiş birileri ve bu mim zinciri sevgili sLn vasıtasıyla bana da gelmiş. Kendi blogum şu an hala tadilatta olduğundan ortak blogumuz olan burada sLn'in de deyimiyle "çiziktireceğim".

Bayramdan beklentim aslına bakarsanız sayılmayacak kadar çok değil. Daha önce de bahsettiğim gibi bugünkü bayramlarla çocukluğum bayramları arasında dağlar kadar fark olmadığını görüyorum. Bu yüzden de o zamanki beklentilerim ile şimdiki beklentilerim arasında pek bir fark yok.

Gelelim bu beklentilerin neler olduğuna;

Çocukken fazla harçlık toplayamamaktan çokça yakınırdım. Tek maddi kaynağım babam ve anneannemdi:). Ozamanki beklentilerimden biri durumu iyi olup da vermeyen bütün büyüklerimin cebimi doldurmasıydı:P. Şimdi durum farklı tabii ki neredeyse ben başlayacağım küçüklerin cebini doldurmaya. O yüzden bu zamanki beklentilerim arasına sokamayız bunu.

Şu var ki, kendimi bildim bileli bir beklenti olmuştur benim için. Etrafımdaki kimse (ya da gençlerim çoğu ) bayramlarda anneanne ve babaanne dışında el öpmeye gitmez, evde otururlardı. O gezme işini anne,baba yapardı. Bizde durum çok farklı. Bayramın ilk saatlerinden itibaren yakınlarımızın haricinde "dıdısının dıdısının dıdısının dıdısını" görmeye giderdik, genç yaşlı farketmez ki hala daha gideriz. O yüzden sLn'in de blogunda bahsettiği gibi en azından kızların evde oturup erkeklerin gezdiği bayramlara hep özenmişimdir:). "Az gezmeli bir bayram" da benim için bir beklenti olmuştur.

Her bayram aynı şeyi düşünürüm. Tatlıyla aramın iyi olmasına rağmen ve bayram "şeker bayramı" olmasına rağmen verilen şekerlerin haricinde ikram edilen baklava,burma,kadayıf vs tatlı türevleri yerine sütlü tatlılara yer verilmesi ya da olmadı tuzlu çeşitlerin de ikramlarda bulunması bir beklenti olmuştur benim için. Şöyle ki hala her gittiğim evde "acaba içimi baymayacak tuzlu birşeyler de ikram ederler mi?" diye aklımdan geçirir ve bunu beklerim :P. Neyse ki bizim oralarda kimi yerlerde tatlının yanında daha önce de bahsettiğim gibi yaprak sarma ikram ederler işe ozaman tatlıya dokunmaz ne kadar varsa sarmaları götürürüm :P.

Şimdi daha düşünüyorum ama bunların dışında bir beklentim yok sanırım. Bulamıyorum. Zaten bunlar da öyle önemli şeyler değil olsa da olur olmasa da :).

Moralim de pek yerinde olmadığından daha fazla uzatmadan bu görevi de tamamlayıp son noktayı koyuyorum.

Veee son olarak mim zincirinin devamı açısından topu sevgili servet'e atıyorum :).

Herkese tekrardan hayırlı bayramlar...

7 yorum:

Selin dedi ki...

yalnız yazmadığım bişey var :) erkekler gezerken kadınlar evde oturur, bayram biter bu kez kadınlar tek tek bütün akrabaları dolaşır, geçmiş bayramlarını kutlamak için :D
bizim adetler çekilecek gibi değil şekerim, sen sizinkilerin kıymetini bil bence :))

Dilara TAN dedi ki...

ohooo sizinki daha zahmetliymiş beee :P ben bidefada gezip görüyorum herkesi. önce evde ağırlayıp bütün milleti sonra tek tek dolaşmak daha zeahmetli vazgectim istemiyorum sizin bayramınızı:P

Selin dedi ki...

işkence gibi diyorum yaa :D yeni nesilden umutluyum ama :p daha mantıklı hale getireceğiz geleneklerimizi :p

Dilara TAN dedi ki...

umarım :P yeni nesli de bozacak birileri çıkar elbet :)

Selin dedi ki...

yaşlılar "yeni nesil bozuldu" diyecek ama kime göre bir bozulma bu :p
onlara göre bozulma olsa da yeni neslin yaptığı şu ankinden çok daha mantıklı bir şey olacak bence :)
Nereden baktığınla alakalı yani :p

Dilara TAN dedi ki...

evet katıldım sana :P nasıl şimdiki yaşlılar şimdiki yeni nesil için bozuldu diyor o da öle bişi herhalde:P ben genelde .ıçından bakarım da :)

servet dedi ki...

servet topu aldı,ceza sahasına girdi,ve pasını verdi:P

mimini kabul ettim canm