Hayaaaaaat Serdar'ı neden yoruyosuuuuuuuun?

5 Ekim 2008 Pazar

Var mı bu şarkıyı bilmeyen :D

Yok di mi?
Duymadım diyene de inanmam zaten, duymuşsunuzdur da dikkatinizi çekmemiştir, sözleri aklınızda kalmamıştır vs. Ama illa ki duymuşsunuzdur zira girdiğiniz her yerde duymanız mümkün.

Şarkının ismini bilmiyorum, aramaya da üşeniyorum şu an.

Günlük konuşmalarda, forumlarda vs. her yerde ben bundan nefret eden insanlara rastlıyorum, bir kişinin de "ah ben bayılıyorum" dediğini duymadım.
Ya bu şarkı yüzünden Serdar Ortaç'ı öldürmek istiyorlar, ya şarkıdan tiksiniyorlar ya da dalga geçiyorlar.
Eh peki madem, o zaman şunu sormak istiyorum, bu adam müzik yapmaya çalıştığına göre birileri muhakkak dinliyor değil mi onu, ben dinlemiyorum, sen dinlemiyorsun, kim dinliyor bu adamı o zaman Allah aşkına? Bu şarkıyı kim dinliyor da her yerde çalınıyor?

Ya da dinlediğimiz müzikten mi utanıyoruz? 
Var mıdır bu durumun bir açıklaması?
Keşke herkes ne dinlediğini anlatabilse, Serdar Ortaç diyince dalga geçmek ama deli gibi dinlemek bana açıkçası tuhaf geliyor, ya da neleri dinlersin diye sorulduğunda ne dinlediğini anlatamamak. (soft rock dinleyip "heavy metalci oldum ben" diyen insanlar tanıdım ben, tey teyyyyy. soft rock şarkıyı gösterip bak heavy metalci oldum dendi yani, açıklamayı yapayım da yanlış anlaşılmasın. Heavy metal dinliyorum ya da metalci oldum değil yalnız, "heavy metalci oldum")

Tuhaf, tuhaf.

Bir de hayat rica ediciim yorma şu Serdar'ı. Gına geldi. 

Hayatın bizi yormasından şikayet edip hop hop oynamak da ayrı bir tuhaflık..

Hayatta tuhaf olmayan ne var zaten di mi?

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Serdar için "müzik yapıyor" mu yazdın sen, ben mi yanlış okudum?

Selin dedi ki...

benim için gürültüden ibaret elbet ama anlatmak için daha uygun bir kelime bulamadım. müzik yapmaya çalışmak olarak değiştireyim hemen ;) daha uygun bir önerin varsa seve seve uyarım :)

Adsız dedi ki...

En azından şarkı denebilir. Ya da illa arkadaki ses topluluğundan bahsedeceksek "dum-tıs" falan olabilir. Ver evladım alttan bası! Şappiee

Selin dedi ki...

şarkı sözlerini de ondan bundan alıyormuş diyorlar zaten, bu adam sadece şarkı söylemeye çalışıyor o zaman, şarkı falan da yapmıyor :D televole ağzıyla: beste fabrikatörümüz serdar! Türk müziği onun gibilerin eline kaldıysa durum vahim...

diamandi dedi ki...

ooo serdaaaarrr bizi neden yoruyosun diyeyim o zaman ben :p
bana kalırsa bu kişiler bazında bi sorun değildi
elektronik müzik bütün hisleri alıp götürmüş bertaraf etmiştir. zira serdarın ilk albümlerinde çok keyifle dinlediğim şarkılar var hala da vardır( adam gibi :P mesela :) )

Selin dedi ki...

bu ara her yerde aynı şarkıyı duyuyorum ve herkesten birbirine benzer yorumlar duyuyorum/okuyorum. Herkes nefret ediyor :) Merak ettim ben de herkes nefret ediyorsa kim dinliyor bunu diye :D genel olarak müzikle ilgili bir sıkıntı var tabi ama kişi düzeyine indirgeme sebebim yukarıda bahsettiğim şeydir ;)

diamandi dedi ki...

valla klipdeki bikaç enstantene hoşuma gitmedi değil bunu da söylim.. ya biz televoleden yıllardır evlenme ve yarışma programlarından dizilerden gelin kaynana ve kadın programlarından yıllardır nefret ediyoz:p biri de bize inat :) kimse izlemese dinlemese bile (!) :P bunları yayınlıyo yapıyo..
anlaşılır şey değil.. yalancı ülkem benim :)

yabani kuzu dedi ki...

Serdarın tüm şarkıları bi garipti zaten taa karabiberimden itibaren ama insanlar onun şarkılarını degil tarzını seviyor insanlar neşeli şeyler istiyor ve serdarın şarkılarında istedikleri gibi hoplayıp zıplıyorlar bu yüzden heryer calınıo şarkıları.Bence serdar evet müzik yapıo birileri dinlemese adam albüm yapmazdı adam demekki müzik yapıoda albüm cıkarıo bu kadarda karalamayalım lütfen sonucta oda ülkemizde sanatcı olarak nitelendiriliyo.Böyle diyorum cünkü büyük ustalara haksızlık yapma istemiyorum(serdar hayranı filan degilim ama en az benim kadar sizlerde dinlemişsinizdir şarkılarını ve hayranlarını kızdıracak şekilde konuşulmamalı bence)

Selin dedi ki...

sadece şunu merak ediyorum, diamandi'nin dediği gibi magazin programlarını kimse izlemiyor, bu tür şeyleri kimse dinlemiyor ıdı vıdı, o zaman neden en çok bunların albümleri satıyor, neden o programlar reyting rekorları kırıyor? ismail yk hakkında tek bir yerde olumlu birşey duymadım görmedim ama o adam ödül aldı albümü en çok satan insan o olduğu için. Bunun açıklaması ne? utanıyor mu insanlar ne dinlediklerini söylemekten ben sadece onu öğrenmek istiyorum.. bu insanları gerçekten kimse dinlemiyor da kandırılıyor muyuz yani ne bu, bi açıklama olmalı...

serdar ortaçı ve türevlerini hayatım boyunca dinlemedim, (türevlerden kastım demet akalın falan işte.) dinleyen dinler beni ilgilendirmez tabi ama onun yaptığına müzik dersem bu ülkede müzik yapanlara hakaret etmiş gibi hissederim kendimi... (pop müziği genel olarak sevmiyorum ama ii yapılmış bir iş varsa ortada, bu iyidir diyebiliyorum çok şükür ve ii yaptıkları birşey göremiyorum ben birilerinin.serdar ortaç da dahil bu birilerine. hayranları da kızarsa okumayıversinler, memnun olurum ;) )

Selin dedi ki...

ayrıca konu neden yine serdar'a indirgendi, daha önemli şeyler konuşabiliriz pekâlâ. yazının amacı abuk şarkısını eleştirmek değildi, hiç işim olmaz :D benim yazma amacım "bu tür şeyleri kimse dinlemiyorsa neden ve nasıl bu kadar popülerler, bu kadar para kazanıyorlar vs." sorusuna cevap aramaktı, hani belki biri çıkar "ben dinliyorum ama dinlemiyormuş gibi yapıyorum herkes böyle yapıyor" der de ben de cevabımı alırım demiştim, konu serdar oldu :D serdar git blogumuzdan istenmiyorsun burdaaaaaa :D

Güllerevurgunum dedi ki...

Abartmayın arkadaşlar :)

demek istiyorum ama diyemiyorum:P

Gerçi ben nerdeyse hiç müzik dinlemeyen ve bu konuda zevki nerdeyse hiç gelişmemiş biriyim. Birkaç takıntılı olduğum sanatçı haricinde kim ne yapmış bilmem. Bahsettiğiniz Serdar efendinin şarkısını da duymamış olmam mümkün. Ama bu ve ilintili konulara az buçuk kafa patlatan bir şahsiyet olarak derim ki;


1- Bu insanlar albüm yaparken bir kütleyi baz alıyorlar. 3-5 enteli değil zevkleri gelişmemiş tüketim canavarı insanımsılar hedef kitleleri.

2- Kaliteli müzik göreceli bir kavram ve ukalaca yorum yapmak bence yanlış. mesela herkes klasik müzik dinlemek zorunda değil. Ya da klasik müzik herkesçe kaliteli olarak algılanmak zorunda değil.

3- Bu işlerde amaç her zaman para kazanmak ve parayı albüm satarak değil ekstralarla kazanıyorlar. Ekstralar alabilmeleri de reklamlar sayesinde. Albüm çok sattı geyikleride genelde reklam ve gerçeği yansıtmıyor.

4- Ne olursa olsun popüler kültür bir gerçek ve sadece bizde değil tüm dünyada olan birşey. Para babalarının topluma, toplumun farkına bile varmasını önleyerek empoze ettikleri bir olgu. O yüzden kabul etmeyenleriniz varsa yeterince güçlendiklerinde birşeyler yapmayı düşünmemeliler. Önemli olanlar sorunlar üstüne sızlanmak değil çözümler üzerine düşünmek.

Üfürükten Prenses dedi ki...

http://ufuruktenprenses.blogspot.com/2008/08/serdar-allah-seni-tek-ka-etsin.html

tam yeriydi eklemeden duramadım :P

Acqua dedi ki...

şarkının ismi Şeytan. popüler müziği tuttuğumu söyleyemem ama bu şarkıyı severek dinliyorum ve bunu söylemekten utanmıyorum.