Dali İstanbul'da!

6 Ekim 2008 Pazartesi


Bir duyuru da buradan yapayım :)


http://www.daliistanbulda.com/

"Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Akbank'ın sponsorluğunda ve 
Gala-Salvador Dalí Vakfı'nın işbirliğiyle, 
20. yüzyılın en önemli sanatçılarından, sürrealizm akımının temsilcisi Salvador Dalí'yi Eylül 2008'de ağırlamaya hazırlanıyor.

Salvador Dalí'nin kapsamlı bir retrospektifi niteliğini taşıyacak sergide; yağlıboya tablolar, çizimler ve grafiklerden oluşan 270 eserin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alacak. Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle, vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğini taşıyacak sergi, 20 Eylül 2008 - 
20 Ocak 2009 tarihleri arasında izlenebilecek.

Serginin küratörü Montse Aguer Teixidor, İstanbulluların Salvador Dalí'yi ve onun olağanüstü sürreel dünyasını sergi sayesinde daha yakından tanıyacak olmasının altını çiziyor: "Sergi, eşsiz, yenilikçi, yetenekli ve farklı bir sanatçı olan Salvador Dalí'yi, ilk kez İstanbullularla buluşturacak. Bu evrensel ve provokatif sanatçının düşüncelerini, saplantılarını, ikonografisini ve olağanüstü sürreel dünyasını herkesin anlayabilmesini, daha yakından tanımasını sağlamayı amaçlıyoruz."


İlginize-bilginize sunulur :)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet, haberi sergiden bir kaç ay önce almama rağmen hala gidemedim. Ama gideceğim. Sanırım ömrüm boyu tekrar elime geçecek bir fırsat değil Paris'e gitme ihtimalim olmadıkça. Sanat, resim vs. ama bu adamı ayrı bir severim ben dahiliğiyle..

Dilara TAN dedi ki...

Cumartesi günü birlikte gitmeye karar verdiğim Ankara'dan gelen arkadaşım gidebildi fakat ben gidemedim. Serginin gerçekten görülmesi gerektiğini,2.5 saatte anca gezdiğini söyledi. Gitmem gerekiyor benim de...

Merve dedi ki...

benim sergiyi gezmem yaklaşık 4 saat sürdü..çok ama çok etkileyiciydi:)