Büyüme sırası RedPharos'ta

3 Ekim 2008 Cuma


Sevgili arkadaşlarım sLn ve e.d 'den sonra konu hakkında yorum yapma sırası bana geldi. Aslına bakarsanız daha önce kendi blogumda benzer bir konuda birşeyler karalamıştım buradan bakabilirsiniz :) (blogum hala tadilatta olduğundan bakma işlemini sonraya atmanız daha iyi olacaktır).

Daha önce de bahsettiğim gibi çocukluğum geleceğimle ilgili soru yağmurları altında geçti. Gerçi her çocuğun kaderidir bu tarz sorulara cevap vermek; "Büyüyünce ne olacaksın?".

Ben kendimi bildim bileli bu soruları cevapsız bıraktım çünkü, verilen cevabın gerçekliğine hiç ama hiç inanmadım. Ben bir mesleği şimdi istesem ne olur istemesem ne olur diye düşünmüşümdür hep. Çocuktuk neticede.

Hiçbir zaman doktor olmak,öğretmen olmak gibi klişe cevaplar verecek yeteneğim de yoktu. Zaten ne doktorlukta ne de öğretmenlikte gözüm vardı. Zamanla gördüklerim,bildiklerim ve istediklerim şekillendi ve uzun yıllar sonra sayısalla işim olmadığına asıl yapabileceklerimin yazma,çizme,konuşma olduğuna karar verdim.

Şimdi hala büyüyünce ne olacağımı bilmiyorum. Üniversiteden neredeyse mezun olacak olmama rağmen ve mesleğimin görünüşe göre klişe cevap dediğim "öğretmenlik" olacak olmasına rağmen geleceğin pek aydınlık olmadığı kanaatindeyim.

Aklımda editörlük,reklam yazarlığı ya da reklamcılık alanında herhangi bir meslek sahibi olmak var. Editörlüğü hala istememe rağmen, edindiğim bazı bilgiler meslekten bir kaç adım uzaklaşmama sebep oldu.

Ben büyümedim,hala büyüyorum. İçimdeki umut giderek buharlaşıyor fakat bir 30 yıl sonra da kendimi aynı şeyleri düşünürken bulmam olası. Şu an tek isteğim ileride pişmanlık duymayacağım bir meslek sahibi olmak.

Umarım yakında büyürüm. Büyünce ne mi olacağım?

Kararsız ve cevapsızım.

Kimseyi mimlemiyorum işte bugün hih...

0 yorum: