Bir bayanın sahip olması gereken 100 şeyMİŞ

10 Ekim 2008 Cuma

Yine oturmuş günlük maillerimi karıştırıyorum, konu bölümünde "fwd:fwd: oku bak ne komik ha ha ha" ya da "fwd:fwd:oku ve neler olacak gör. ben denedim oldu çok şaşıracaksın" gibi şeyler yazanları "hı hı oldu tamam" diyip siliyorum, o sırada gözüme "bir bayanın sahip olması gereken 1oo şey" diye bir mail takıldı. Neden bilmiyorum önce karakter anlamında sahip olmamız gerekenler diye düşündüm, sonradan bir de açtım baktım ki giysiymiş hepsi. Hepsini paylaşmayacağım, ama bir kısmını paylaşacağım birazdan sizlerle, elbette benim yorumlarım da olacak :)


Mail şöyle başlıyor: "Beden, stil ya da bütçenizin hiç önemi yok..." Ne olursa olsun sahip olmalıymışız bunlara. Muhtemelen Türkiye'de de yayın yapan yabancı bir derginin orijinalinden çevirip aynen yayınladığı listelerden biridir bu diye düşünmek istiyorum. Bu tür cümleleri genelde öyle yerlerde görürüz ya.. "Paran olup olmaması önemli değil, alacaksın kardeşim bunları" tadında bir cümleyi nedense bir yurdum dergisine yakıştıramadım. Sizce neden? Tek tip insan var yurdumuzda zaten, refah düzeyimiz aşmış gitmiş, tamam listede çok pahalı şeyler yok ama yine de Türkiye şartlarını düşününce...

Başlayalım.

Madde 3: "Siyah mini elbise." Yanında yazan cümle şu: "siyah mini elbisesiz nasıl yaşayabiliyorsunuz?" Şahane yaşıyorum! Hiç siyah mini elbiseye ihtiyaç duymadım. Mini sıfatına sahip hiçbir kıyafete de özellikle ihtiyaç duyduğum olmadı. Tercih meselesidir, benim tercihim de bu yöndedir. Oldu mu?

Madde 4: "Siyah uzun pantolon." Evet buna katılıyorum, kurtarıcı gibi bir şey olabiliyor siyah pantolon. Zavallı bir stajyer için olmazsa olmazlardan biri :-/

Madde 6: "Tayt. Mutlaka bulundurun." Ben çocukken nefret ederdim taytlardan, o zaman epey yaygındı. Sonra ortadan kayboldu, hayat normale dönmeye başladı, bir de baktım ki geçen yıl taytlar hortladı! Nefret ediyorum efendim taytlardan, bulundurmayacağım. Var mı bir sakıncası?

Madde 9: "Babet" Haklıymış, valla haklıymış, normalde nefret ederim babetlerden. Ama staj dönemine girince acilen alma ihtiyacı duydum ve bu ihtiyaçtan da nefret ediyorum. MEB duy sesimi, bırak şu kıyafet zorunluluğunu! Yaşasın spor ve rahat giyim!

Madde 10: "Jartiyerli çorap."  hı hı tamam, jartiyerli çorabım olmamasının ezikliğini yaşadım 22 yıl boyunca, hemen alacağım söz! Tövbe yaaaa, hadi diğer maddeler dışarı çıkarken kolaylık sağlaması açısından gerekli diyelim, her ortama uygun kıyafetler biriktirmemiz konusunda yol göstermiş bize canlar ama jartiyerli çorap???

Madde 11: "Seksi iç çamaşırı" Pekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyy :D 

Madde 14: "Tutturmalı kalın kemer" İnsanların kendi belirledikleri tarzları olması ve ona göre giyinmeleri daha güzel değil midir? Siyah pantolon gerekli ve faydalı bir şeydir anladık ama kalın kemer ne kadar gereklidir? Olmazsa olmaz mıdır? Ben kalın kemerlerden tiksiniyorum, yine de almalı mıyım?

Madde 15: "Converse." Benim için olmazsa olmaz olabilir evet, ama nasıl ki yukarıdaki kalın kemer benim için tiksinilesi bir şeydir, asla kullanılmayacak aksesuarlar arasındadır, işte Converse de birileri için kullanılmayacak şeyler arasında olabilir pekâlâ. Tarz konusundaki sorumu tekrarlamayacağım..

Madde 17: "Askılı elbise. Yaz-kış kullanabilirsiniz." Kış? Askılı elbise? Zatürre mi olalım?

Madde 25: "Etekli takım." Lazımmış valla :s 

Madde 27: "Kırmızı ruj. Size güçlü ve seksi hissettirecek." Kırmızı ruj sürünce palyaço gibi olanlar var, ten rengine göre seçilmeli makyaj malzemesi. Palyaço gibi olanlar da kullansın mı kırmızı ruju yani? Kırmızı ruj Marilyn Monroe'ya yakışırmış, beyaz tenli insanlara yakıştırırım ben de kırmızı ruju, misal Scarlett Johansson'a da yakışır, ama herkese yakışır mı? Yakışmaz! Ben şu an düşündüğümde ikisinden başka kimseyi bulamadım mesela :D

Madde 33: "Kışın kıyafetlerinizin içine giyeceğiniz ince askılı t-shirt." Bak buna da katılıyorum, çok faydalı bir şey. 

Madde 41: "Pamuklu karikatürlü pijama." Bu da olmazsa olmaz yani hı? Karikatürsüz olsa. Ha ben severim o ayrı ama herkes sever mi? Hayır!

Madde 45: "Sloganlı t-shirt." Ben üzerinde yazı yazan şeyleri (t-shirt, sweat shirt, pijama vs.) çok severim ama herkes sevmez ki di mi ?!

Madde 46: "İyi bir kışlık bot. Bir gün dağa tırmanırsanız gerekebilir."  Ya maili gönderen ekledi ikinci cümleyi ya da bu listeyi yapan gerçekten şaka yapıyor :s

Madde 47: "Bir arkadaşınıza çay içmeye giderken giyeceğiniz rahat giysiler." Çay içmeye giderken giymek için özel giysilerim yok, günlük hayatta giydiklerimi tercih ediyorum, ekstra bir rahatlığa ihtiyaç duymuyorum çay içerken, hiçbir arkadaşım da bu kıyafet çay içmeye uygun değil deyip geri çevirmedi beni bugüne kadar..

Madde 51: "CK ONE kokusu." koku-ten uyumu diye bir şey duymuş mudur bunu yazan? Her kokunun herkese gitmediğini bilmez mi? 100 ml CK ONE'a 118 YTL'yi bu ülkede herkes gerçekten verebilir mi? Yazan buna inanmakta mıdır? (fiyatını google'dan arayıp buldum, fiyatını net olarak yazmış olmam yanlış bir düşünce oluşturmasın. Onu da söylemek istedim. Çok param var bu tür şeylerle uğraşmam anlamında değil ama tabi, o da yanlış anlaşılmasın :D )

Madde 60: "Deri eldivenler." Yorumum: hahahahahaha. 

Madde 61: "fötr şapka." İşte tiksindiğim bir diğer aksesuar, geçtiğimiz yıl boyunca bütün tikkylerde gördüm fötr şapka. olmazsa olmaz mıdır gerçekten?

Madde 69: "Bacaklarınızı saran dar bir jeans." Burada da "beden, stil ve bütçenizin önemi yok" cümlesindeki "beden" elemanı devreye giriyor. Dar pantolon her bedenden insana yakışır mı be güzelim?

Madde 71: "Siyah bir ceket." staj için sahiden faydalı.

Madde 75: "Dikkat çekici, iri taşlı, büyük bir yüzük."  Tiksinilen bir diğer aksesuardır benim için. Onsuz çok güzel yaşıyorum 22 yıldır, bir 22 yıl daha yaşarım, inanıyorum.

Madde 76: "Büyük ve taşlı kolye." 

Madde 77: "Büyük avize küpe." 75+76+77 topluyoruz hepsini, ışıl ışıl dolaşıyoruz, ben diyeyim Bülent Ersoy siz diyin Dolmabahçe sarayının ışıltılı salonlarından biri. Işıltılı ruj da süreyim mi bunlarla birlikte?Görenler "anam bir şey geliyor" desin ama ne olduğumu yaklaşana kadar anlayamasınlar. 
-Bu yürüyen bir avize
-Bu bir uzaylı
-Bu Bülent Ersoy
-Aaa hayır yau bizim sLnmiş bu!
("-bu bir kuş 
-bu bir uçak
-hayır bu superman" diyalogundan esinlenilmiştir bariz şekilde.)

Madde 83: "Moda kıyafetleriniz ıslanmasın diye şemsiye." Şemsiyenin bütün varoluş amacı moda giysileri ıslanmaktan korumaktır di mi? Fönüm bozulmasın, boyam akmasın diye şemsiye taşıyanlar var tamam ama bu madde fazla abartılı bence. Şemsiye ıslanmamak içindir, moda giysileri korumak için değil.

Madde 92: "büyük güneş gözlüğü." yorum: yine hahahahahahahahahahahaha. stil? tarz? duydun mu böyle kelimeler sevgili yazar?

Madde 98: "kırmızı oje." kırmızıdan nefret ederim, ojeden nefret ederim, kırmızı ojeden nefret ederim. onsuz yaşayabilirim ben, beni bırakın siz devam edin!

Madde 1oo: "Kaftan." Oldu canım benim. 

Yaşasın insanın kendi tarzına, yaşayışına, bedenine, bütçesine göre olmazsa olmazlarını belirleyebildiği özgür dünya.. Bütçe dedim ama tabi keşke bütçe konusunda biraz daha yakın olsa insanlar birbirine, her isteyen alabilse istediğini ama maalesef...

(başlığa "bayan" yazdım ama mailin konusunda öyle yazdığı için öyle yazdım. Yoksa kadın kelimesi hakaret değildir, kaba bir ifade falan da değildir, bağğğyandan daha bile güzeldir benim için. Mümkün olduğunca da onu kullanırım.)

1 yorum:

diamandi dedi ki...

fabrikadan çıkma insanlar nasıl oluyo acaba soruma cevap buldum haha :))

"hiçbir arkadaşım da bu kıyafet çay içmeye uygun değil deyip geri çevirmedi beni bugüne kadar.."

"Ben çocukken nefret ederdim taytlardan, o zaman epey yaygındı. Sonra ortadan kayboldu, hayat normale dönmeye başladı, bir de baktım ki geçen yıl taytlar hortladı!"

efenim gecvenin bu saatinde ne kadar güldüm öyle.. teşekkülerimi borç bilirim :)))