Beni üzer mi bu şarkı?

22 Ekim 2008 Çarşamba


Üzen, yani nam-ı diğer hüzünlü şarkılar genel olarak büyük çapta tutulan şarkılar olurlar. Anıları canlandırması gibi bir meziyetleri vardır, algısı eskiden yana hala açık olanlar için. Eskiye dair görmezden duymazdan gelmek her yiğidin harcı değildir biliriz çoğumuz. Sonra anıları öyle sade bırakmayı da pek başaramayız genellikle şarkılar eşlik eder akıldan geçen görüntülere. Bunu neden yaparız? Önce görüntü sonra ses mi gelir yoksa sesi duyunca mı uyanır tüm görüntüler...Biraz karışık burdan bakıldığında.

Her ne kadar renkli anlara şahit olabilen şarkılar mevcut olsa da konumuz acı verenleriyle ilgili.

Balkonda oturuken bir yerlerden Candan Erçetin şarkısı duymak bana annemi hatırlatır hep ben o yüzden Candan Erçetini pek yüzüm gülerek dinleyemem. Sonra güzel görüntüler kollarını açıp, koşarak uzaklardan gelir ve hemen ciddi anlamda acıtan anları kucaklar ve geriye itmeye çalışır. Önce ''güzel olanları hatırlaman gerek'' sloganıyla.

Sonra aklıma Sertap Erener gelir. Üstünden zaman geçince komikler grubuna ayrılan ama yaşadığın anda içini çok acıtan yaralar aklına gelip yerleşir çaktırmadan.

Bunlar ilk akla gelenler tabi durumun rehaveti oldukça fazla. Liste böyle uzayıp gider. Acı çektirir sana o şarkılar ama listenden kaldırmaya cesaretin yoktur çoğu zaman.

Sarıp sarıp sarmalarsın...sandıklarda saklayıp günü gelir cam vitrinlere bile koyarsın...


0 yorum: